SOLSKENETS BELLOROFON *AJAX*

Senaste inläggen

Av julia - 28 augusti 2011 12:58

ja, nu blev det så där långt mellanrum mellan inläggen igen... mycket har hänt sen sist vi skrev. skriver ner några saker som ligger närmast i minnet ! :)


I vår lydnadsgrupp går det bra, är super kul att vi har äran att få vara med ! :D i Torsdags hade vi tävlingsträning..det va verkligen behövligt för oss för o både få reda på vad vi måste träna mer på gällande Ajax men även vad jag måste träna på.. och vi fick massa tips av Emma på vanliga nybörjar fel när man tävlar och lite hur vi ser ut när vi går osv.. måste ju andas nån stans där i röran oxå... hmm ! hur det nu ska gå till ! haha


När vi gick av planen efter "tävlingen" tycket jag det kändes piss... Ajax var inte rikigt med i svängarna så som han brukar vara tyckte jag. Han missa ställande under gång och la sig istället.. men jag var nervös och otydlig mot han o hej o hå.. och inte nog med det så låg det en höglöpande tik brevid planen !

Men nu i efterhand och efter Emmas komentar så är vi lite nöjdare, för somsagt för några månader sen hade han nog knappt jobbat om löptiken varit dära. och jag vill att allt ska vara PERFEKT .. men träning gr fördighet !

så vi måste öva mer på det här med träningstävling och tävla så jag vet hur jag ska bete mig framförallt ! :)


Igår åkte jag och Ajax hem till en kompis, vi möttes inne i stan för att handla först, så lite buss och tunnelbane åkning blev det för Ajax!

och oj vad folk tittar och pratar med honom när man går förbi och tycker han är söt och ovanligfärg så det är roligt tills dom flyger ner med sina händer o börjar klappa och sen frågar om det går bra att hälsa... skulle kanske sätta på han en väst där det står något "tränar..stör ej hunden" så dom låter han vara :)

men det gick bra och Ajax skötte sig kanon! la sig på slussen i rusningstrafiken medan vi väntade på Lina & Jennifer som var inne och handlade vår middag!


Värre var det dock när vi skulle ta oss hem igen..klockan glömdes bort och vid 2 tiden skulle vi ta oss hem igen...och kan ju säga att det inte är många nyktra människor i stan den tiden på dygnet...

började med att vi kom ner till tunnelbanan vid Lina och några vinglade fram och ville hälsa på hunden..(Ajax) han blev lite osäker på dom men nosa lite och satte sig vid mina ben sen! (Duktig pojke ! ) 
Sen var vi tvugna att byta tunnelbana i slussen..där det var proppat med fulla människor och det låg donken mat överrallt, spyor och trasiga ölflaskor.. tillslut tog vi oss fram och fick trycka in oss i tunelbanan där det minst tio st med rödsprängda ögon och darrande händer sträcka fram sina händer både från höger o vänster och ville prata både med och om hunden... Men jag kunde vara stolt över Ajax han skötte sig bra och jag sa att han skulle lägga sig så han la sig under mig vilket hindrade att iaf några inte nåde fram till honom...


i dom lägerna vill man ha några storlekar minder så man kan göma hunden i jackan eller hade nog varit skillnad om man hade en annan ras..när jag hade min shäfer tillexempel var det inte alls lika mycket uppmarksamhet och folk som ville fram... 


men får se det från posetiva sidan att det var väldigt bra träning för honom att åka på natten bland "konstigt" !nu ska vi packa ihop väskan och åka ner till klubben och träna lite strax !

ANNONS
Av julia - 14 augusti 2011 21:30

 

ANNONS
Av julia - 27 juli 2011 19:07

Igår kom vi hem från att ha varit hos mamma på besök i hennes lilla torp, en jätte mysig LITEN stuga i "skogen" som varken har vanlig toalett eller vatten inomhus, så det blev bad i havet och diska ute i solen och gå på ett gulligt litet ute dass , haha ! 

så några dagar räckte sen hem till alla bekvämligheter igen ! 

Ajax trivs som fisken i havet om man frågar mamma själv, han gör som han vill och får som han vill och tror han äger hela strägnes.. så gick lite för mycket energi från mig till att försöka få styr på dom små friheterna mamma och görgen tillåter medan jag gapar på hunden står mamma och gapar på mig att han vist får göra så... -.-' suck ! 


Idag har det varit otroligt varmt men har inte orkar ligga i solen så vi åkte ner till brukshundsklubben och körde 10 min träning i skuggan och sen gick vi ner till vattnet så ajax kunde simma runt och svalka sig (bada är lika bra som snö om man frågar ajax ) 


Träningen rullar på och motivationen är på topp ! 


Nu hör jag att ajax ätit klart där ute och dax för en promis ! 

Av julia - 21 juli 2011 21:48

Nu har vi precis varit på den efterlängtade lydandträffen nr 2 ! Något vi längtat efter hela veckan och med oss hem har vi massa o träna på , perfekt för imorgon är sista jobb dagen på Ica ! 


Klockan har ringt 05.30 i 2 veckor i streck + 1 natt hanns det bara med 1 timmes sömn vilket jag är jätte känslig för så har somnat nästan varje dag efter jobbet när ja kommit hem vid 5.. vilket resulterade i att ikväll var jag verkligen trött och hungrig vilket inte är bra för mig för mitt humör som går ner o ja blir bara en tyst zombi...Men trots det hade vi kul ändå, men ska vara utvilad tills nästa träff så det blir ännu roligare ! :D 


så nu  ska jag inte beklaga mig/ försvar mig för mitt tråkiga humör mer .. 


En samanfattning av kvällen var att det började med en platsliggning, vilket vi måste träna på för Ajax har blivit osäker på den av diverse olika saker, så jag la honom och sen gick tillbax då o då och gav belöning, så det borde ta sig :) 

sedan samlades vi i klubbstugan och Emma berättade vad hon sett på filmen som vi ska träna mer på. vi har med oss hem att träna vidare på apporteringen, hans lägg teknik och få bort hans små blicksläpp han kan göra i fotgåendet! 

sedan gick vi ut och emma visade oss hur man tränar in rutan, diregering och ta externbelöning under fart! så nu har vi massa roligt att träna på tills nästa träff, tur att jag är ledig :D

så tänkte att ja ska (försöka) göra en plan för veckan för vår träning, när vi tränar vad osv annars blir det lätt att jag vill göra allt på en gång så blir det pannkaka för stackars hunden orkar inte träna i 2 timmar streck .haha !  


Tusen tack för ikväll Emma & co! 


nä måste stänga av innan jag somnar på tangentbordet  ! zzZZzzz

Av julia - 15 juli 2011 15:00

jaa, ibland blir det lite glapp här i bloggandet ,, men så kan det bli ibland ! 


det är väldigt mycket som har hänt nu på sistone.. ska ta upp lite av vad som händer här hos oss, både roliga saker och tråkiga saker..


börjar med det tråkiga.. 

vi har lämnat bort vår underbara Ronja till en tjej som har en border collie som har varit "problem hund" så hon har gått igenom det mesta och nu börjar det blir lite vett av hunden och hon har letat efter en ny hund och det blev ronja, hon är än sålänge där på "prov" för att se att allt stämmer och funkar bra.. 

Hon lämnades bort pga av att min (lossas)mamma och pappa har fått ett till barn och hon litar inte på Ronja till 100 tsm med barn, och där finns det ju mycket olika åsikter om hur man ska göra jag kan säga att jag inte höll med om beslutet som togs men men går inte in mer på det..

   Saknar dig tjejen, kommer alltid finns i mitt hjärta ! Men något som är lite roligare är att vi har nu under några års tid försökt ta reda på vad vår andra (halv) hund har för knas, då hon alltid får öroninflamation och "våteksem". vi har tagit massa prover och trott att det var allargi mot något hon äter så hon har gått på special diet och inte fått äta något annat än det o hej o hå, men förra veckan fick vi reda på att det är kvalseter hon är allergisk mot! 

   bella (vita), nu kanske vi slipper alla sår hon får (kolla på rumpan) Vi har även fått det roliga äran att få vara med i Emmas team ego dogs; 
Emma ringe mig en dag och frågade om jag ville vara med, blev först lite chockad att hon frågade mig men var såklart super kul, vi är en grupp som består av :

mig & Ajax

Helena och Bandit – Australisk Kelpie
Malena och Columbus – Engelsk Staff
Vidar och Koala – Pumi
Linn och Samisa – Rottis


som ska träna och tävla lydnad tillsammans, vi(jag) behöver verkligen någon som sparkar mig lite i baken för att det ska hända något..(ett bevis är ju att vi inte tävlat än och ajax har fyllt två..*skäms* så det här kommer blir riktigt bra och roligt! 

vi ligger alla på olika nivåer så första träffen vi hade förra veckan träffades vi nere på tyresö bk och emma pratade lite kring hennes tankar om lydnaden och tävlingar och vi andra fick säga kort vilka vi var och vad vi hade för hund och hur långt vi hade kommit i träningen. sen sa Emma att det var dax att tävla, UPPS tänkte jag och blev super nervös.. vi var tre stycken som skulle "starta " i ettan och började med en platsliggning där Ajax resta sig upp och gick till mig efter typ 26 sekunder.. haha!  men resten tyckte jag kändes väldigt bra med tankte på att vi aldrig har tränat så långt i streck utan nån belöning (är en som nog ger lite överdrivet mycket belöningar i vanliga fall..) men han var konsetrerad och höll ihop hela tiden så kändes super sen var det nog en del vi ska träna vidare på, Emma filmade allt för att sedan titta på det hemma och sen nästa träff (på torsdag ) säga till oss var och en hur det såg ut och vad vi behöver träna mer och osv osv ! 


Så vi har tränat en hel del i veckan, men jag jobbar nu två veckor så Ajax har varit hos mamma och  hennes man där ajax har fått följa med honom på jobbet ( Tack snälla för hjälpen :D ) men efter jobbet har jag åkt ditt några kvällar och hämtat han för att åka och träna lite :) så för väl göra det samma nästa vecka :) 

men tomt är det att inte ha någon hund här hemma :/ 


nu blev det väldigt långt, så nu får jag sluta skriva och hoppas någon var tapper och orkade ta sig igenom hela texten !  


   


Av julia - 28 juni 2011 22:37

Är inte så bra på att uppdatera hära och speciellt inte nu på sommaren när det är jobb, ledighet och massa annat som händer.. 


men lite av de som finns i minnet kan jag dela med mig av, 


Midsommar spenderade vi med familj och vänner ute i skärgården,pajjen levde livet av o springa lös upp o ner i vattnet och leka i strandkanten hela dagarna :) 


nu i veckan har han varit med mammas man på jobbet (snickare) och fjäskat för alla byggare och levt rövare om jag inte miss tror mig... haha ! 

Imorgon har han mammas man tagit ledigt veckan ut så dom åker ut till Tropet i strägnes och spenderar resten av  veckan och helgen.

så blir hundlös ända tills på söndag .. vi som var uppe i intensivträning som nu får avbrytas ... så kan det gå ibland .. jag jobbar hela veckan så han måste vara med görgen :) och han tackar nog inte nej till det, varken görgen eller pajjen ..haha ! ikväll är vi precis hemkommna från hundträningen, emma hade öppenträning. 

gick bra ända tills det kom en med en hund som inte är så gamla och har jobbigt med andra hundar så hon kör med en grej som låter psyyyyy !!! och då  blir pajjen jätte låg och stänger nästintill av sig.. jag blir irriterad / ledsen över att han är så fjantig så bilresan hem igen satt jag och tänkte på hur chicken han är och kom då fram till att det fan är jag som är chicken som tar åt mig så mycket när han blir så där rädd... nått vi på något sätt måste jobba på att han ska klara av det och vara kvar i situationen med öronen på kopplade ! men blir inget roligt avslut på en så bra början.

började med att jag hade han lös från att han hoppade ur bilen tills vi kom fram till alla hundar på ängen :)


 

Av julia - 18 juni 2011 19:10
Idag tog vi bilen till landet , strax innan gävle, hade det trevliga sällskapet Elin och Tindra med oss: 

 

 Vi åkte upp för att klippa gräset, men hade ju även tänkt att det skulle vara fint väder så vi kunde vara ute och gå och fota lite.. men sån tur hade vi inte då det regna i stort sätt hela tiden, ett litet upphåll fick vi och då passade vi på att klippa gräset:   och hundarna ville röra på sig så lite foto och kortprom blev det: 


hahah, undra vad dom såg för hemskt.. haha

 

Ajax tycker det här med att ligga still hela tiden på promenaden för att fota inte är så roligt...

  blivande bästisar.. ;) 


   Den sötaste söta Tindra    Ajax lite ledsen att han inte fick hoppa i och bada...   

nu är vi hemma igen och behöver nog ta en dusch båda två :) *fotona tagna av Elin* 

Av julia - 16 juni 2011 15:18

nu har det varit lite full rulle hära, så ingen tid åt skrivandet har det funnits + att internet har krånglat massor men nu börjar det komma i ordning hoppas jag ! 


Det är mycket tankar på att jag skulle vilja ha en andra hund... men familjen är inte så pigg på att ta in en valp i huset.. 


så Ajax får massa träning och så slutar det oftast med att det blir pankaka i slutet för jag kör för länge än vad han orkar (speciellt när det är så varmt också) men nu har jag bestämt att vi ska göra hårsatsning på lydnaden och alla andra aktiviter får ligga lite på sidan om nu... känns lite tråkigt då freestylen o frisbee o allt annat vi gör är ju så kul , men känns som de blir för mycket för han att hålla på lite halvdant med allt, blir ingen ordning alls :P (där den andra hunden åter kommer in ) haha ! 


Idag har vi varit nere på tyresö bk med Elin och lilla valpen Tindra, hon är lite försktig på hundar men nu tredje gången dom sets så vågar hon sig fram o luka på honom lite o springa till han o sen vänder hon fort :) men Ajax är snäll och bryr sig inte så mycket om henne, utan låter henne springa efter om hon vill och vill hon inte så låter han henne vara ! 


Men det blev lydnads träning för hela slanten nere på tyresö bk ! 


nu är det dax att fixa sig för att åka iväg och fira farmor som fyller år ! 

Presentation


Jag är en aussie kille som heter Ajax och kommer från Solskennetskennel ! Här kan ni följa mina dagar så som vardagen till träningar,tävliggar och utställningar tillsammans med min matte julia 19 år!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SOLSKENETS BELLOROFON *AJAX* med Blogkeen
Följ SOLSKENETS BELLOROFON *AJAX* med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se